Back to top

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε.

29/01/2020

Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) κ. Δημήτρη Παπαστεργίου είχε την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, ο Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) κ. Γ. Βερνίκος, στο πλαίσιο του ευρύτερου κοινωνικού διαλόγου και της στενής συνεργασίας της Ο.Κ.Ε. με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Κ.Ε. κ. Α. Ξυράφης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι απόψεις της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, αναφορικά με:

  • Τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ενδυνάμωση και ανάδειξη του θεσμοθετημένου Κοινωνικού Διαλόγου στο πλαίσιο της Ο.Κ.Ε.
  • Τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Ο.Κ.Ε. στην κατεύθυνση της εφαρμογής των στόχων της Ατζέντα 2030 του Ο.Η.Ε. για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Τη στενή συνεργασία για την ουσιαστική λειτουργία του Ολοκληρωμένου Μηχανισμού Περιφερειακής Διαβούλευσης, ο οποίος δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Ο.Κ.Ε. και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση του Δημοσίου Τομέα».